
Potrebno vam je :

- Pola crvene paprike
- 3-5 maslina ( optimalno)
- cca 4 šampinjona
Za marinadu:
- dvije male žličice maslinovog ulja
- jednu malu žličicu meda
- dvije žlice soja umaka
- malo soli ( ako može himalajske )
- malo papra
- suho začinsko bilje
Za umak:
- pola do jedan češanj češnjaka
- jedan manji luk
- jedna do dvije šake indijskih oraščića ( to je cca 100g )
- suhi origano
- jedna žlica limuna
- kajanski papar
- malo soli
Priprema:

U isto vrijeme možete očistiti šampinjone i narezati ih na tanke listiće. Pomješajte marinadu te stavite šampinjone u nju da se dobro izmariniraju.
Nakon cca dva sata sve sastojke za umak stavite u blender i izmiksajte do kremaste strukture. Kako biste to postigli malo po malo dodavajte vode. Ukoliko vam ne odgovara češnjak izbacite ga iz umaka.

Ideja jest da što vjernije repliciramo tjesteninu- špagete ili rezance. Bitno je da bude što tanje.
Kad sve to narežete, stavite sve to u zdjelu, dodajte na sitne kockice narezanu crvenu papriku, marinirane šampinjone te začinite po želji. Osobno ovdje malo posolim, dodam suhi origano i još malo kajanskog papra. Izlijte na sve to umak i dobro promješajte.
Servirajte u duboki tanjur te posipajte na sitno narezanim maslinama te dodatno posolite i(li) dekorirajte.
U principu, vaše sirove špagete carbonara su gotove.
Dobar tek

0 komentari:
Objavi komentar