petak, 7. ožujka 2014.

Posted by Unknown On 20:25



Večeras vam pripremam jednu drugu zanimljivu gastronomsku avanturu. Večerašnja večera biti će opet za troje i ovaj put mrvicu skuplja- sve u zbroju po potrošenom materijalu ispada oko 25 kuna. Jedino što treba jest malo prethodne pripreme i to je to.



Potrebno vam je :
- dvije veće tikvice
- Pola crvene paprike
- 3-5 maslina ( optimalno)
- cca 4 šampinjona

Za marinadu:
- dvije male žličice maslinovog ulja
- jednu malu žličicu meda
- dvije žlice soja umaka
- malo soli ( ako može himalajske )
- malo papra
- suho začinsko bilje

Za umak:
- pola do jedan češanj češnjaka
- jedan manji luk
- jedna do dvije šake indijskih oraščića ( to je cca 100g )
- suhi origano
- jedna žlica limuna
- kajanski papar
- malo soli

Priprema:

Priprema zahtjeva da barem dva sata prije upotrebe namočite indijske oraščiće da se fino namoće, aktiviraju enzimi i povećaju svoj volumen.
U isto vrijeme možete očistiti šampinjone i narezati ih na tanke listiće. Pomješajte marinadu te stavite šampinjone u nju da se dobro izmariniraju.

Nakon cca dva sata sve sastojke za umak stavite u blender i izmiksajte do kremaste strukture. Kako biste to postigli malo po malo dodavajte vode. Ukoliko vam ne odgovara češnjak izbacite ga iz umaka.

Nakon toga pripremite tikvce. Možete koritstiti spiralizator ili običan nož za guljenje kako biste postigli efekt tjestenine. Ja koristim mali nazubljeni nož za guljenje koji daje efekt rezanaca.
Ideja jest da što vjernije repliciramo tjesteninu- špagete ili rezance. Bitno je da bude što tanje.

Kad sve to narežete, stavite sve to u zdjelu, dodajte na sitne kockice narezanu crvenu papriku, marinirane šampinjone te začinite po želji. Osobno ovdje malo posolim, dodam suhi origano i još malo kajanskog papra. Izlijte na sve to umak i dobro promješajte.
Servirajte u duboki tanjur te posipajte na sitno narezanim maslinama te dodatno posolite i(li) dekorirajte.

U principu, vaše sirove špagete carbonara su gotove.

Dobar tek

0 komentari:

Objavi komentar