Kada govorimo o prehrani mladih, a posebice djece, pašteta je jedan od najčešćih njihovih odabira. Zbog toga vam danas predstavljam paštetu od sjemenki
Ova pašteta je nemasna, potpuno prirodna bez konzervansa, zdrava i u potpunosti sirova.
Treba vam:
- 150g suncokretovih sjemenki
- cca 100g badema
- 1/2 luka
- 1cm đumbira
- sok od pola limuna
- sol, papar, kajanski papar ( ili čili )
- grančica ili dvije zelenih začina ( vlasac, korijander, peršin, bosiljak )
- sušeni origano
- sušeni bosiljak
- 1 mala žličica crvene paprike
- vrlo malo maslinovog ili lanenog ulja
- klice (optimalno)
- 2-3 lješnjaka ( optimalno )
Bademe i suncokretove sjemenke stavite na večer u vodu da se namoče tijekom noći. Imajte na umu da je obujam suncokretovih sjemenki 3 puta veči kada nabubre..
Sljedećeg dana usitnite luk, odabrano zeleno začinskko bilje te sve zajedno stavite u jednu posudu i izmiksajte štapnim mikserom ili mješalicom do kremaste strukture.
Po potrebi dodavajte malo vode ili limunovog soka tijekom miksanja ukoliko vam je smjesa pregusta.
Smjesu prebacite u neku posudu za spremanje hrane te je u principu pašteta gotova.
Moja preporuka je da je stavite jo na sat dva u frižider kako bi se dodatno ohladila.
Savršeni namaz na kukuruzni kruh , integralne tortilje ili na povrće ( kineski kupus npr. )
Okus balansirajte po vlastitom ukusu ili u skladu s onim što vaša djeca vole.
Ovaj namaz koristi se i za izradu sirovog sushija, sendviča od povrća i u izradi malih zalogajčića između obroka. Može stajati do 5 dana u frižideru iako sumnjam da će vam tako dugo opstati.
Dobar vam tek!!!
Ova pašteta je nemasna, potpuno prirodna bez konzervansa, zdrava i u potpunosti sirova.
Treba vam:
- 150g suncokretovih sjemenki
- cca 100g badema
- 1/2 luka
- 1cm đumbira
- sok od pola limuna
- sol, papar, kajanski papar ( ili čili )
- grančica ili dvije zelenih začina ( vlasac, korijander, peršin, bosiljak )
- sušeni origano
- sušeni bosiljak
- 1 mala žličica crvene paprike
- vrlo malo maslinovog ili lanenog ulja
- klice (optimalno)
- 2-3 lješnjaka ( optimalno )
Bademe i suncokretove sjemenke stavite na večer u vodu da se namoče tijekom noći. Imajte na umu da je obujam suncokretovih sjemenki 3 puta veči kada nabubre..
Sljedećeg dana usitnite luk, odabrano zeleno začinskko bilje te sve zajedno stavite u jednu posudu i izmiksajte štapnim mikserom ili mješalicom do kremaste strukture.
Po potrebi dodavajte malo vode ili limunovog soka tijekom miksanja ukoliko vam je smjesa pregusta.
Smjesu prebacite u neku posudu za spremanje hrane te je u principu pašteta gotova.
Moja preporuka je da je stavite jo na sat dva u frižider kako bi se dodatno ohladila.
Savršeni namaz na kukuruzni kruh , integralne tortilje ili na povrće ( kineski kupus npr. )
Okus balansirajte po vlastitom ukusu ili u skladu s onim što vaša djeca vole.
Ovaj namaz koristi se i za izradu sirovog sushija, sendviča od povrća i u izradi malih zalogajčića između obroka. Može stajati do 5 dana u frižideru iako sumnjam da će vam tako dugo opstati.
Dobar vam tek!!!
☆ Like ✓ Comment ✓ Share ✓ ☆
0 komentari:
Objavi komentar