S vremena na vrijeme čovjek se zaželi i nečeg tekučeg. Tada na scenu stupa topla juha koja je isto tako sirova ali ne zbog toga i hladna.
Toplinu juhe dobivamo na tri načina- začinima- đumbir ili čili npr, miksanjem samo miksanje grije tekućinu i zagrijavanjem vode do 50 stupnjeva.
Sastojci za ovu juhu su sljedeći za dvije osobe
- 1 mala mrkva
- 2 lista kelja
- 2 cm tikve - u biti to je debljina
- 2 kom šampinjona
- 3 cm tikvica
- 1 mala žličica miso-a ( može i soja sos )
- 2 crte soja sosa
- prstohvat soli ( najbolje himalajske )
- đumbira u prahu
- čili u prahu
- papar
- curry ili kurkuma
- par kapi maslinovog ulja
Povrće nasjeckamo na rezance ( trakice ), a gljive na ploške.
Zagrijemo vodu ali da ne proključa.
Ulijete u posudu ( ja koristim čašu za shake ) te dodajte jednu žličicu misu juhe, malo soja sosa, te ostale začine po želji.
Poklopite i promučkajte ili dobro promješajte.
Povrće podijelite na tanjure te zalijte juhom koju ste dobro izmučkali. Na kraju kapnite malo maslinovog ulja te povucite liniju soja sosa po juhi kao ukras ali i kao dodatan začin.
Miso sa slike stoji oko 50 kuna, ali ta vrećica vam je dostatna za 3-4 mjeseca ako rasite ovu juhu 2 puta tjedna.
I dobar vam tek
Toplinu juhe dobivamo na tri načina- začinima- đumbir ili čili npr, miksanjem samo miksanje grije tekućinu i zagrijavanjem vode do 50 stupnjeva.
Sastojci za ovu juhu su sljedeći za dvije osobe
- 1 mala mrkva
- 2 lista kelja
- 2 cm tikve - u biti to je debljina
- 2 kom šampinjona
- 3 cm tikvica
- 1 mala žličica miso-a ( može i soja sos )
- 2 crte soja sosa
- prstohvat soli ( najbolje himalajske )
- đumbira u prahu
- čili u prahu
- papar
- curry ili kurkuma
- par kapi maslinovog ulja
Povrće nasjeckamo na rezance ( trakice ), a gljive na ploške.
Zagrijemo vodu ali da ne proključa.
Ulijete u posudu ( ja koristim čašu za shake ) te dodajte jednu žličicu misu juhe, malo soja sosa, te ostale začine po želji.
Poklopite i promučkajte ili dobro promješajte.
Povrće podijelite na tanjure te zalijte juhom koju ste dobro izmučkali. Na kraju kapnite malo maslinovog ulja te povucite liniju soja sosa po juhi kao ukras ali i kao dodatan začin.
Miso sa slike stoji oko 50 kuna, ali ta vrećica vam je dostatna za 3-4 mjeseca ako rasite ovu juhu 2 puta tjedna.
I dobar vam tek
0 komentari:
Objavi komentar